torstai 17. toukokuuta 2012

The real me vs Supermarjo Sofia

Olen halunnut kirjottaa tästä aiheesta jo pitkään ja tämä on osittain samaa aihetta, mistä oltiin maanantaina Hennan kanssa radio SuomiPOP:lla puhumassa. Harmi, kun sitä haastattelua ei vielä ole netissä, mutta heti kun se tulee, laitan sen tänne :)

Moni varmasti tykkää Supermarjo ja tytöt- ohjelmasta ( tai jos ei myönnä tykkäävänsä, niin ainakin katsoo), ohjelmahan on hyvää viihdettä ja antaa katsojille jakso jakson jälkeen uusia "ou my god -reaktioita". Moni varmasti myös miettii, että ollaanko me ihan oikeasti sellaisia minkä kuvan tv antaa. Ne ketkä haluaa uskoa ohjelmaa 110 %, kannattaa lopettaa lukeminen nyt :)

Itse päädyin ohjelmaan, kun alkuvuonna 2011 mua, Marjoa ja Hennaa pyydettiin kauneusohjelman kuvauksiin. Tarkoitus oli tehdä jakso kauneudenhoito-ohjelmaan, jossa kerrotaan miten hoidetaan kauneuttamme, koska se on iso osa työtämme. Me kuvattiin jakso Lahdessa, hoidettiin sitä varten kolmistaan kuntosali, spa ja kauneussalonki kuvauslokaatioiksi, jotta jaksosta tulisi mahdollisimman monipuolinen. Kuukauden päästä tästä tuli soitto, että meistä halutaan kanavalle oma tv-ohjelma.

Ohjelman työnimi oli muistaakseni Beibet ja sitä aloitettiin kuvaamaan maaliskuussa 2011 ja kuvattiin elokuun loppuun, eli puoli vuotta. Ohjelmasta piti alunperin tulla hassu ja hauska ja positiivinen perheohjelma. Aluksi ohjelman teko oli uutta ja hauskaa ja jännää, mutta muuttui aika nopeasti työksi. Kuvauksia oli ympäri Suomea, päivät oli pitkiä ja väsyttäviä. Esimerkiksi ensi viikolla tulevaa Tuuri-jaksoa läksin Lahdesta Tuuriin kuvaamaan klo 6. 00 aamulla junalla ja kotona olin takaisin puolen yön jälkeen. Kaikki meikit ja hiukset laitoin itse, mihin meni aikaa, ja  koti oli 6 kk täys tällingissä ja putipuhtaana siltä varalta, että tullaan kuvaamaan.

Välillä kuvauksia oli monta päivää putkeen, välillä oli viikon tauko, kun jotain toista henkilöä kuvattiin. Menin kuvauksiin jopa lääkärin määräämällä sairaslomalla ( todistus oli siis).......
Koska kuvauksia oli paljon puolen vuoden aikana, päivät pitkiä ja välillä oltiin kipeitä tai väsyneitä, kaikenlaista materiaalia tuli. Ohjelmaa käsikirjoitettiin jo tekovaiheessa, ja kannustettiin tekemisiin ja sanomisiin mitä ei oikeassa elämässä välttämättä tekisi. Jos oltaisiin oltu omia itsejämme, ohjelmaa ei olisi tullut. Olisimme olleet liian kilttejä tuon tyyliseen ohjelmaan.

Kun sitten näin vihdoin jaksot, noin vuoden jälkeen ohjelman kuvausten aloituksesta, olin aika pöyristynyt miten paljon negatiivisilla asioilla ratsastetaan ja miten ohjelma oli leikattu. Itse en tunnista itseäni ohjelmasta, muuta kuin fyysisesti, ja samaa on sanonut äitini, perheeni, mieheni ja pitkäaikaiset ystävät. En ole yhtään niin itsevarma, mitä ohjelma antaa ymmärtää, enkä ole mielestäni sen nätimpi tai parempii missään asiassa kuin kukaan muukaan. Olen aina tosi otettu, jos joku kehuu ja muistan sen pitkään. Oikeassa elämässä käyn ammattikorkeakoulua, olen töissä sekä teen lamukeikkoja. Tykkään kokata ja käydä salilla, en juo enkä mökkeile :)

Se mitä tulee työntekoon, niin minä ja Henna ollaan tehty satoja keikkoja lamuille. Keikoille on menty jouluja, juhannuksena, pääsiäisenä, vappuna, omina ja perheenjäsenten synttäreinä sekä sairaslomalla. Itse olen tehnyt ryhmälle koreografioita ilmaiseksi, omalla ajalla etsinyt esiintymisvaatteita ryhmälle ja Henna on hoitanut paljon ryhmälle omalla ajalla haastatteluja ja näkyvyyttä mediassa. Silti ohjelmaan on leikattu lähestulkoon pelkkää negatiivista meidän työnteosta. Itse olen viimeisen vuoden ajan tehnyt joka ikisen keikan, lukuunottamatta yhtä viikon mittaista lomaa, jonka pidin viime lokakuussa.

Kerran olen siis ohjelman jaksot katsonut, välillä nauroin mutta enemmäkseen itkin. En katso sitä telkasta enkä katso edes mainoksia, vaihdan aina kanavaa. Toivon todella, että ihmiset katsoo ohjelmaa viihteenä eikä ota sitä tosissaan, sillä täyttä totta se ei ole.

Ja niille ketkä haluavat oman realityn, niin haluan sanoa, että ei se niin supersiistiä ole mitä voisi luulla. Eikä sellaisen varaan tai idolsin tai bb:n varaan kannata laskea mitään. Työtä pitää tehdä monta kuukautta lähes ilmaiseksi ja omia tekemisiä ja sanomisia sitten leikellään miten sattuu. Pahimmassa tapauksessa ohjelma voi vaikuttaa negatiiviseseti tulevaisuuteen. Mutta todella opettavainen ja kasvattava kokemus. Minusta ainakin tuntuu, että olen kasvanut todella paljon tämän projektin ansioista.

Huh, tulipas paljon tekstiä :)

 


14 kommenttia:

 1. Sä oot ihana Sofia! :)
  Jatka samalla lailla ja älä välitä tosta ohjelmasta...

  ~ystävä~

  VastaaPoista
 2. Hei Sofia! Täytyy sanoa, että ohjelmaa katsoneena minulla on ollut sinusta todella negatiivinen kuva.
  Siis vaikutat suoraan sanottuna aika naiivilta ja yksinkertaiselta ihmiseltä, vaikka tiedän itsekin tv-esiintyjänä, että niin moni asia, mistä ei saa edes puhua, on valetta. Nyt kun selailin näitä blogikirjoituksiasi, olen aivan ymmälläni. Oletko oikeasti sama henkilö kuin televisiossa? Vaikutat ihan vastakkaiselta ihmiseltä! Olet kyllä oikeassa siinä, että me suomalaiset taidamme ottaa vähän liian tosissaan asiat, vaikka tiedämme, että kyseessä on VIIHDEohjelma :D
  Mutta, mahtavaa huomata, että oletkin fiksu ja mukavan tuntuinen tyttö! Toivottavasti laulu-urasi edistyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tv-ohjelma ei ihan vastaa todellisuutta... En itsekkään tunnista itseäni siitä ohjelmasta muuta kuin fyysiseseti. Olen kyllä sama henkilö, mutta musta on tehty siinä ohjelmassa erilainen mitä olen oikeasti.

   Hyvää ja lämmintä kesää Sinulle :)

   Poista
 3. Sofia, olet todella kaunis ja siro nainen.

  VastaaPoista
 4. juu sain ohjelman kautta aivan erilaisen kuvan, mutta tää avasi silmiä :) oot oikeasti todella kaunis ja varmasti fiksu tyttö:)!

  VastaaPoista
 5. Kiitos <3 Joo, ohjelma saa olla omassa arvossaan. ;)

  VastaaPoista
 6. olet minun inspiraation lähde!=)

  VastaaPoista
 7. Luulen nähneeni sut tänään messuilla ja siten päädyin googlettamalla tähän blogiin. Tv-ohjelmasta on tosiaan mullekin tullu ihan väärä kuva susta. Tänään livenä olit kuin toinen ihminen ja en meinannut uskoa sitä todeksi! :) Hymyilit niin nätisti ja olit olemukseltasi aivan erilainen kuin ohjelmassa.

  T: Nainen, joka tuijotti ja yritti huomaamatta lukea nimilappua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ja sori että vastaan vasta nyt. En ole käynyt täällä blogissa vähään aikaan. Kyllä olin messuilla, eli ihan oikein näit :) Kiitos paljon kauniista sanoista. Ohjelma tosiaan on mitä on.. harmi että sitä edelleen näytetään uusintana. Mukavaa syksyä sinulle :)

   Poista