lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksen juustokakku

Tein eilen lime-sitruunajuustokakun Juhannukseksi. Kakku on todella hyvää ja helppo tehdä, joten jaan reseptin myös teiden kanssa :)


Ainekset:

200g ( puoli pakettia ) Digestive-keksejä (itse käytin täysjyvä)
80g voita, oivariini käy myös

100g Mascarpone-juustoa
200g Philadelphia- juustoa
1 tölkki kondensoitua maitoa ( saa isoita ruokakaupoista, tölkissä on n.2 dl maitoa)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 limen mehu ja raastettu kuori
(tilkka sitruunalikööriä)

Pohja kakkuun tehdään murskatuista kekseistä ja voisulasta.  Sulatin voin ja annoin jäähtyä hetken. Keksit laitoin pussiin ja hakkasin nuijalla muruiksi, koska ei ollut tehosekoitinta. Tehosekoittimella saa tietysti helpommin :) Sekoitin keksinmurut voisulaan ja painelin kevyesti seoksen irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan voi laittaa sen jälkeen jääkaappiin siksi aikaa, kun tekee juustotäytteen.

Juustotäyte tehdään sekoittamalla tuorejuustot sekä kondensoitu maito kulhossa vatkaimella ja liisäämällä seokseen vatkaten  sitruunan ja limetin mehu sekä raastettu kuori. Jos tykkää todella, todella sitruunaisesta voi sitruunaa ja limeä laittaa enemmän. Itse laitoin sekaan myös hieman sitruunalikööriä. Jos kakkua antaa lapsille niin kanattaa jättää se pois.


Juustoseos kaadetaan vuokaan keksipojan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Parasta on, jos tekee kakun aamulla ja tarjoilee illalla. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja on vielä parempaa seuraavana päivänä.

Eilen koristelin oman kakkuni mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä :)

2 kommenttia: