sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Moroccan Tea Party


Juon kotona välillä marokkolaista minttuteetä normaali teen sijaan, joten kerron teille nyt miten sitä voi tehdä. Se pitää vähän ns. opetella eli ekalla kerralla ei välttämättä mene nappiin. Marokossa sitä tarjotaan useasti makeiden leivonnaisten kanssa, mutta olen huono tekemään niitä, joten tyydyn lähinnä suklaaseen ja hedelmiin. Ohje on ton mun pannun mukaan eli siitä tulee hyvin teetä kahdelle.

1-2 tl mustaa teetä
4-5 mintun oksaa ( kannattaa olla paksua kunnon minttua )
4-5 tl sokeria
kiehuvaa vettä

Teelle tehdään ensin ns. juuri. Eli laitetaan teenpurut pannuun ja sinne n. 2-3 cm vettä pohjalle ja haudutetaan pari minuttia. Sitten haudutettu tee kaadetaan lasiin ja otetaan pannusta pois teen purut. Teen eli juuren pitäisi olla aika ruskeaa, jos se on tosi vaaleaa, kannattaa hauduttaa vielä hetki.
Sitten haudutettu tee kaadetaan takaisin tyhjään pannuun ja sinne laitetaan nippu mintun oksia, sokeri sekä vesi. Taas annetaan hautua muutama minuutti. Kannattaa sekottaa teetä, että sokeri sekoittuu tasaisesti. Teen kuuluu olla makeaa, eli ihan joka päiväinen herkku ei ole tuolla sokerimäärällä.  :)2 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta :)

  Mitä muuta kuuluu? Asutko vielä Lahdessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvää kuuluu :) Asun joo Lahdessa. Toivottavasti sinnekkin kuuluu hyvää :)

   Poista