lauantai 22. syyskuuta 2012

Marokko

Multa pyydeltiin joskus postausta Marokosta. Mun isä on marokosta ja olen asunut siellä, kun olin alle kouluikäinen. Asuttiin siellä talvet ja kesält oltiin Suomessa. Sitten kun olin 6 vuotias jäätiin tänne pysyvästi. Olen käynyt Marokossa  2 kertaa sen jälkeen, viimeksi kun olin n. 12-13 vuotias. Eli paljoa en pysty kertomaan millaista maassa on nyt. Ja kuvia taitaa niiltä ajoilta olla jossain äidin vanhoissa albumeissa, digikuvia ei siihen aikaan tainnut olla edes keksitty :D :D

Mutta sen verran voin kertoa, että asuttiin Agadirissa, mikä on rannikolla sijaiseva rantakaupunki. Siellä oli ainakin silloin paljon turisteja ja paljon hienoja hotelleita. Sosiaaliluokat näkyivät kaduilla tosi selkeästi ja lapsikin sen tajusi. Oli paljon köyhiä, jotka kerjäsi kaduilla, oli ns. normaalituloisia sekä rikkaita. Rikkailla oli hienot palatsit, palvelijat sekä miehillä monta vaimoa. Me asuttiin ihan hyvällä alueella omakotitalossa, jossa oli kaksi kerrosta ja puutarha. Talon ympärillä oli tosi korkeat muurit, ettei kukaan päässyt sinne. Meillä oli rosmariinipensaita ja banaanipuu, josta sai aina välillä banaaneita :) Meillä oli palvelija, joka asui meidän kanssa, teki ruokaa, siivosi ja hoiti mua. Mulla oli lemmikkeinä undulaatteja, tosi päästin ne lentoon ja kuvittelin niiden tulevan takaisin niinkuin Disneyn leffoissa, mutta ei ne tullut. Ja sitten mulla oli koira, joka me tuotiin myös Suomeen sieltä.

Mun lempipaikka Agadirissa oli ranta. Se on tosi pitkä ja kaunis ja sieltä löysi aina isoja simpukoita. Haluisin asua meren lähellä tai mielellään rantakaupungissa, koska meri on niin ihana ja kaunis elementti.


 Kuvat lainauttu: Google

12 kommenttia:

 1. Heips, olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa ja piti nyt ekaa kertaa kommentoida tänne näinkin fiksua asiaa kuin että missä on marokko? :D osaatko puhua sitä kieltä? :)

  VastaaPoista
 2. Luoteis-afrikassa :) Siellä puhutaan ranskaa ja arabiaa, arabiaa en osaa kuin muutaman sanan ja ranskaa osasin pienenä, mutta nyt on unohtunut. Ymmärrän sitä jonkin verran ja pärjään kyllä, jos menen esim Ranskaan matkalle, mutta ei se enää natiivin tasoa ole :)

  VastaaPoista
 3. Saako kysyä, että miksi et enään vieraile toisessa kotimaassasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sinne ei tehdä suori matkoja Suomesta tällä hetkellä, harva kaveri haluaa sinne lähetä enkä halua mennä yksin :)

   Poista
 4. Mä olen 2 kertaa käynyt tuolla Agadirissa, on mukava paikka :3 Harmi vaan, että sinne ei tehdä enää matkoja. Kiva postaus taas Sofia c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, ei tehdä enää suoria matkoja ja tulisi tosi kalliiksi mennä muuten, kun ei ole suoria lentoja.

   Poista
 5. Saako kysyä misssä sun isä on nyt ja miksi et ole enää käynyt Marokossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä on isä kun en tunne häntä ja en ole käynyt, koska sinne ei tällä hetkellä tehdä matkoja Suomesta, harva haluaa lähteä matkaseuraksi sinne enkä halua mennä yksin arabimaahan.

   Poista
 6. hei ihan superkiva blogi! oot niiiiiiiiiiiin nätti!

  näin btw, ootko muuten muslimi? taisiis jos sun isä on muslimi (marokkolaisetha on yleensä muslimeita, vai oonko ihan väärässä?) nii eks säki oo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   En ole muslimi. Kyllä moni on marokossa, mutta siis ole syntynyt Suomessa ja äiti suomalainen eli en ole.

   Poista
 7. Hei!
  Olen kanssa puoliksi marokkolainen jätkä ja ajattelin mainita, että esim Marokkoon pääsee halvalla esim Ryanairilla
  Tampere - Frankfurt - Marrakech

  Viimevuonna pääsi vielä:
  Lappeenranta - Bryssel - Agadir ja saattoi saada 100-200€ menopaluu!

  Kannattaa poikeata vaikka talvea pakoon! :)))

  VastaaPoista