tiistai 11. syyskuuta 2012

Why u gottabe so mean?

Olen tätä asiaa miettinyt jo pitkään ja nyt tästä haluan kirjoittaa teille. En ymmärrä miksi ihmiset haluavat olla ilkeitä toisilleen varsinkin, jos toisella on jotain tai toinen saavuttaa jotain? Keneltä se on pois? Joka päivä on keskustelupalstat ja netti täynnä milloin keheenkin kohdistuvia vihakirjoituksia ja ymmärrän tosi hyvin, että netti ja anonyymina kirjoittelu tekee siitä jokaiselle helppoa. Mutta miksi käyttää omaa aikaa siihen, että kirjoittelee ja arvostelee toisia? Tätä arvostelua ja "vihaamista" tapahtuu myös kaveripiireissä ja työpaikoilla. Jos jollain on aina kivoja vaatteita, joku on työssä parempi kuin toinen tai menestyy omassa jutussa, niin jo häntä aletaan arvostelemaan ja haukkumaan. Eikö toisen puolesta voida koskaan olla iloisia??
Mielestäni jokaisella on jotain hyvää ja jokaisella on lahja johonkin asiaan. Toiset ovat lahjakkaita urheilussa, toiset musiikissa, toiset kokkaamisessa, toiset ovat hyviä myyjiä ja toiset hyviä kotiäitejä. Jotkut taas ovat hyviä opiskelemaan ja päätyvät insinööreiksi tai lääkäreiksi. Uskon, että jokaisella on vähintään yksi juttu missä on hyvä ja se pitäisi jokaisen muistaa ja kehittää sitä. Sen ajan mikä menee muiden arvosteluun, vihaamiseen ja nettiin kirjoitteluun, voisi käyttää omien lahjojen ylläpitämiseen ja treenaamiseen, että tulee omassa jutussa vielä paremmaksi.
Pitää myös muistaa, että joku joka on ärsyttävän hyvä jossain asiassa voi olla huono toisessa tai joku jolla on esim. hieno auto, häneltä voi puutta jotain mitä monella muulla on.
Joidenkin mielestä mulla on kiva vartalo...noh aina ei ole ollut niin, että olisin kuullut kehuja ulkonäöstäni. Kun olin ala- ja yläasteella mulla oli silmälasit ja todella paha akne. Sen lisäksi olin eri värinen kun muut lapset. Kuulin enemmän itsestäni, että olin rupikonna ja nokikeppi kuin että olisin mitenkään kaunis.
Minulla ei myöskään ole isää tai sisaruksia, ja olen lapsesta asti niitä halunnut. Monelle ihmiselle taas isä ja sisarukset ovat melkeinpä itsestään selviä asioita. Mutta kuin moni olisi valmis vaihtamaan perheenjäsenet kauniiseen vartaloon, hienoon autoon tai upeaan työuraan... Ei varmasti moni. Jokaisella on jotain ja jokaiselta puuttuu jotain ja pitää olla onnellinen siitä mitää on ja myös siitä mitä toisilla on :)

Ja jos kirjoitin sekavasti, niin olen edelleen kuumeessa ja saikulla :) :)

16 kommenttia:

 1. Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa tästä asiasta. Jotenkin musta tuntuu, että jotkut ihmiset on vaan katkeria, että jollakin menee hyvin.
  Mä ainakin oon illoinen jos ystävillä on kaikki hyvin ja sit jos ei oo niin oon tosi huolissani niistä. Ja näin sen pitäs mennäkin. Eikä et ihmisten pitää vajota niin alas kirjoittelemaan törkkyä nettiin anonyymina ja nimeillä.
  Loppujen lopuks nekin ketä ne haukkuu on ihmisiä josta ne ei edes tiedä minkälaisia ne on. Pahoittelen tuli sekava kommentti oon kipeenä kans:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kommentti oli, ei ollut sekava :) Ja aivan totta myös kaikki mitä sanoit :)

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus, yhdyn täysin ihmettelemään samaa!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä taysin !!

  VastaaPoista
 4. Sä oot Sofia niin fiksu! Se supermarjo ohjelma ei tehny sulle oikeutta. Lisää tällasia kirjotuksia. Oot mun idoli :) <3

  VastaaPoista
 5. Oon niin samaa mieltä sun kanssas! Toivon aina kun tylsyyksissäni luen esim suomi24 keskustelupalstoja, ettei julkkikset, joista kirjoitetaan lue palstoja. Samoista tyypeistä (Martina%Tukiainen lähinnä) jauhetaan ihan joka paikassa et tuntuis varmaan tos kivalta itestäkin lukee tollasta.
  Luen aika paljon blogeja, enkö oo vielä törmännyt sellaseen blogiin missä kirjottaja ei sais anonyymeiltä herjaus kommentteja. Keiken huippu oli kun yhessä blogissa anonyymi ilmoitti blogin kirjoittajan seurustlevan serkkunsa kanssa ja olevan työtön (ei siis ollu oikeesti näin):D Bloggarit saa kyllä niskaansa aikamoisen määrän paskaa, ja varmasti tulee valitettavasti saamaankin. Musta näistä asioista pitäs puhua ääneen kouluissa yms. enemmänkin, että netin kautta kiusaaminen on yhtä vakavaa kuin se on livenäkin. Ja sori super sekava kirjoitus :D Mutta tulipahan ainakin ilmi mitä ajattlen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut sekava :) Hyvä kirjoitus ja olen ihan samaa mieltä, kouluissa pitäisi puhua tästä, jotta tulevaisuudessa sitä olisi vähemmän.

   Poista
 6. Oli kyllä kiva lukee toi postaus ku tänää just mietin tota samaa :( !

  VastaaPoista
 7. Me juteltiin ystävän kanssa tästä aiheesta juuri muutama päivä sitten koskien avomiestäni, joka ajelee todella hienolla autolla. Kuullaan jatkuvasti ihmisten kateellisia kommentteja ja haukkuja. Kukaan ei tiedä sitä että mieheni on ollut 12-vuotiaasta asti työelämässä, tehnyt todella paljon töitä saavuttaakseen nykyisen asemansa. Hän on niin ahkera eikä todellakaan kerskaile autollaan. Sekin on ainoa asia mihin hän on oikeasti rahansa pistänyt, vaatteita on ostanut itselleen viimeksi vuosi sitten. Ärsyttää mieheni puolesta kaikki ilkeät kommentit, kun yksikään ei tiedä miten paljon töitä hän on paiskinut unelmiensa auton eteen. Hänen vanhempansa eivät antaneet hänelle nuorena rahaa juuri mihinkään joten minusta hän on ansainnut autonsa. Sanoit ihan oikein että jokaisella meistä on jotain kadehdittavaa ja ihmiset eivät aina puhuessaan tiedä koko totuutta. Suomessa ihmisten, jotka menestyvät ja ovat jossain hyviä, pitäisi pyydellä anteeksi ja ajaa ladalla etteivät ihmiset olisi ilkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa :) Ja jos tekee paljon töitä,kyllä pitää saada nauttia myös siitä mitä on saavuttanut. Tsemppiä sun avomiehelle :)

   Poista
 8. Aivan ihana kirjoitus!Et ole pelkästään kaunis ulkoisesti,vaan olet sitä myös sisältä!! <3 Täytyy sanoa että tosiaan vaikutat ihan erilaiselta ohjelmassa,onneksi löysin blogisi! T:fanisi

  VastaaPoista
 9. on ikävää kun on joutunut kiusatuksi :( mutta kaikesta pääsee yli ajan kanssa :) tällä vuosisadalla kiusaamisella voi olla jo erittäin vakavia seurauksia,joten toivoisin että kaikki kiusaajat tajuaisivat sen : sinun kropasta puheen ollen saanko kysyä mittojasi pituus ja paino :D itse aloitin myös treenaamisen kuntosalilla vaikka olen aina ollut urheilullinen ja hoikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen noin 166cm pitkä vähän alle tai päälle, en muista :) ja painan alle 50 kg. Ennen painoin 50 kg mutta laihduin kun erosin enkä ole saanut kiloja takaisin vielä.

   Poista
 10. Tämä oli Sofia ihana postaus. Voin hyvin yhtyä tähän mitä kirjoitit tästä huomasi että se tuli sydämmestä♥ Mä oon miettiny ihan samaa että miks ihmiset kirjottelee sellasta törkyä nettiin ja oon samalla miettiny että kunmpa toi esim toi julkisuuden henkilö sais tietää että mä oon sen puolella tai muuta vastaavaa (: ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niin kyllä tuli sydämestä täysin :)

   Poista