maanantai 25. elokuuta 2014

Moroccan food

Suomessa couscous tunnetaan usein salaattina mutta oikesti Marokossa se on lämmin ruoka, mikä kasataan isolle vadille.  Couscous salaattia siellä ei tunneta, se on lähinnä länsimaista hapatusta :D
Olen tehnyt marokkolaista couscousta tällä reseptillä kotona. Tosin olen kasannut ohjeen lähinnä maistelemalla ja tekemällä, eli en ole oppinut sitä mistään paikallisesta kodista. 

Kana Couscous 

Kanan rintafileitä ( syöjien mukaan, 1-2 per syöjä ) 
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi 
1/2 sipuli 
4-5 porkkanaa
puolikas kesäkurpitsa
1 tökki kikherneitä
1 tölkki tomaattimurskaa
vettä
1/2 -1 tl pippuria
1-2 tl tai maun mukaan jeraa ( juustokumina ) 
1-2 tl Santa Maria Green Harissa mausteseosta 
tuoretta korianteria maun mukaan 

Couscous- suurimot kannattaa valmistaa paketin ohjeen mukaan.

Kuullota pieneksi pilkottu valkosipulin kynsi sekä sipuli ensin oliiviöljyssä. Lisää sen jälkeen kattilaan tomaattimurska ja mausteet, paitsi ei korianteri. Anna seoksen lämmetä. Sen jälkeen lisää kattilaan kik-herneet ja noin 1 cm paksuisiksi paloiksi pilkotut porkkanat. Lisää vettä, niin että kikherneiden ja porkkanoinen on hyvä hiljalleen kiehua kattilassa. Kun ne ovat ns. puoliksi kypsiä lisää joukkoon 1 cm paksuiset kesäkurpitsapalaset sekä paloitellut kanafileet. Leikkaan fileet yleensä noin 3cm x 3cm paloiksi. Sitten lisätään taas lisää vettä kattilaan, jotta kanat ja kasvikset peittyy pinnan alle ja annetaan hiljalleen kiehua. Mitä enemmän antaa kiehua hiljalleen sitä parempi mausta tulee. Yleensä mulla menee valmistukseen noin tunti, jos kasvikset on pilkottu valmiiksi.

Couscous- ryynit kannattaa valmistaa paketin ohjeen mukaan.

Kun pata ja couscous suurimot on valmiita, se kasataan lautasella ja päälle laitettaan tuoretta korianteria. 
Jälkiruoka 

Marokossa usein syödään hedelmiä jälkiruoaksi makeiden leivosten lisäksi. Tein tällaisen nopea jälkiruoan, johon laitoin hedelmien lisäksi tuoretta minttua. 

Granaattiomena
Mango 
Mansikoita 
Tuoretta minttia Ei kommentteja:

Lähetä kommentti