tiistai 21. helmikuuta 2012

Treenaamista

Kerron teille nyt omasta treenaamistani. Olen saanut pyyntöjä, jossa kertoisin miten pysyn hyvässä kunnossa, eli tässä omia "vinkkejä".

Käyn salilla treenaamassa n. 3 kertaa viikossa, sen lisäksi teen viikonloppuisin tanssikeikkoja, jotka käy urheilusta.  Salilla pyrin treenaamaan kokonaisvaltaisesti kroppaa, sekä laitteilla  että irtopainoilla ja smithillä. Esim. käsiä treenaan irtopainolla ja laitteilla, vatsoja erilaisilla laitteilla, selkää laitteilla ja levytangolla, kylkiä irtopainoilla ja jalkoja laitteilla, jalkaprässillä ja smithillä. Smithissä saa hyvän treenin jaloille kun tekee kyykkyjä steppilaudan kanssa, eli etummainen jalka steppilaudan päällä. Ja tarpeeksi painoja tankoon, että treeni myös tuntuu jossain ;)
Treenaan todella paljon intervallityylisesti, eli teen kolme sarjaa ja lisään jokaisessa sarjassa painojen määrää ja vähennän parilla toistojen määrää. Viimeiset toistot pitää tuntua kunnolla.
Ruoan suhteen varmasti osa on  huomannut täältä, että herkuttelen myös välillä omatekoisilla jälkkäreillä :) Mutta "salaisuuteni" ruoan suhteen on siinä, että pyrin arkena tekemään itse ruoat ja tiedän aina, mitä ruuassa on. Hyvin tehty kotiruoka on kuitenkin paljon terveellisempää ja puhtaampaa kuin einekset, valmisruoat tai ravintola-ruoka.

En myöskään syö paljoa välipaloja, vaan kunnon ruoka-annoksia, ja vältän turhaa karkin syöntiä ja alkoholin juontia. Ne ovat ns. turhia kaloreita.


3 kommenttia:

  1. Mitä liikkeitä suosittelet kun treenaa pakaroita :-)?

    VastaaPoista
  2. Moikka :) Itse olen kokenut tehokkaimmiksi pakaroille ja reisille kyykyt. Kannattaa tehdä etummainen jalka steppilaudan tai vaikka portaan päällä, niin saa liikkeen tehokkaammaksi. Selksä suorana ja polvien ja jalkaterien tulee osoittaa aina samaan suuntaan. Liikkettä voi vielä tehostaa tekemällä sen käsipainojen kanssa tai smith-laitteessa, tanko niskan takana.

    VastaaPoista