lauantai 11. elokuuta 2012

Food in Rome

Tässä on vähän minun "vinkkejä" ja kokemuksia Roomassa syömisestä :) Tulee ihan hirveä nälkä, kun katsoo näitä kuvia! Roomassa oli aivan ihanaa ruokaa, tosin taso oli aika vaihteleva ja halvalla hinnalla sai melkeen parempaa ruokaa kun vähän kalliimmalla. Ja kannattaa syödä paikoissa, missä syö paikallisia, silloin tietää, että ruoka on oikeasti hyvää :) 


Näitä sisilialaisia cannoloita löysin jo heti ekana päivänä. Olen nähnyt niitä ruokaohjelmissa ja aina halunnut maistaa ja nyt söin niitä oikeen kunnolla. Kuori maistui rapealle vaniljavohvelille ja täytteitä oli eri makuisia. Tosi hyvää!!


Nämä kuvat on Est Est Est ravintolasta, sitä suositellaan monissa Roomaan liittyvissä kirjoissa. Minun rapu pasta oli listan kallein pasta, maksoi 8 e ja oli tosi tosi hyvää! En ole Suomessa saanut ravintolassa missään niin hyvää :) Eli hinta/laatu suhde oli tuon annoksen kohdalla enemmän kuin hyvä!


Täältä Vice-nimisestä paikkasta saa aivan super hyvää jäätelöä ja koko jäätelöbaari idea oli viety ihan uudelle tasolle. Koko baari näytti siltä, kun olisi ollut jään sisällä!
Jäätelöt oli tehty mineraaliveteen eli sopivat maidottomille myös. Tän jälkeen ei voinut syödä muuta jäätelöä, se ei vaan maistunut hyvälle! Baarista sai myös erilaisia jäädyke- ja semifreddokakkuja ja leivoksia. Facebook pagesta löytyy lisää kuvia mm. sisustuksesta.






Tämä Le Cru oli minun ehdoton suosikki lounaspaikoista. Siellä ei ollut yhtään turistia vaan pelkkiä italialaisia business- ja muotialalla olevia syömässä ja ravintola sijaitsi ihan Cuccin ja muiden merkkiliikkeiden vieressä. Siellä oli toi hyvä ja runsas lounas, johon kuului iso salaatti ja antipasto buffet, pasta sekä jälkiruoka ja kaikki oli yhteensä 13 e. Ruoka oli ihanan tuoretta ja hyvää.

 Antipasto- ja salaattilautanen. Tämän jälkeen pastaa ja jälkkäriä :)


Nämä kaksi kuvaa on Via Venetolta, joka on kuuluisa "hienosto" katu, jossa on paljon hienoja ravintoloita ja hotelleja. Siellä käy paljon kuuluisuuksia ja siellä on kuvattu 60-luvun La Dolce Vita elokuva.
Olin siellä siis kävelemässä ja eräästä ravintolasta Restaurant & Wine Bar Venetosta pyydettiin, että jäisin kuohuviinille, että he haluavat tarjota. Naureskelin sitä ensin ja luulin vitsiksi, koska en usko siihen että mikään olisi ilmaista. Sitten ravintolan omistajan poika tuli esittäytymään ja kertoi, että haluaisi jonkun kauniin ihmisen istumaan ravintolan terassille, että se houkuttelisi asiakkaita. Istun terassilla sitten noin tunnin verran, ravintola tarjosi kuohuviiniä, lohi- ja mozzarella-antipastoja sekä ison ihanan drinkin  :)
Matkailu avartaa, ei voi muuta sanoa :)



 Ja vähän lisää ruokakuvia :D



14 kommenttia:

  1. olitko tuolla yksin?

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä ruokia ja ravintoloita, pitää kyllä itsekin harkita Roomaan visiittiä :) Tee vielä postaus ostoksista mitä löysit Roomasta :)! minua ainakin kiinnostaa aina toisten shoppailut... Kyllä nuo ulkomaanmatkat vaan piristää jos on ollut surua ja vastoinkäymisiä Suomessa..toivottavasti olosi on jo vähän parempi eron jälkeen <3 tiedän itse kuinka rankalta eron jälkeiset kuukaudet tuntuvat :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, teen kyllä tänään tai huomenna postauksen ostoksista :) Piristi kyllä paljon ja olo on niin paljon parempi nyt :)

      Poista
  3. "...omistajan poika tuli esittäytymään ja kertoi, että haluaisi jonkun kauniin ihmisen istumaan ravintolan terassille, että se houkuttelisi asiakkaita." IHANA, ihan tuli kylmät väreet :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja kuvia (: Oon jo hetken kattonu sun blogia ja nyt aattelin kommentoida. Vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä ja blogis on kans kiva. Hyvää loppukesää ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja ihana kuulla, että pidät blogista :) Hauskaa ja lämmintä loppukesää myös sinne :)

      Poista
  5. Kenen kanssa olit matkoilla vai matkustitko ihan itsenäisesti ?:)

    VastaaPoista
  6. nyt tuli sit hirvee nälkä ku katso näitä kuvia

    VastaaPoista
  7. Sofia olet niiin söpö!! :)

    VastaaPoista