torstai 8. marraskuuta 2012

Kuollut meri

Jordaniassa ollessani kävin Kuoleella merellä. Kuollut meri on osittain Jordanian ja osittain Israelin puolella, eli molemmista maista voi siinä käydä uimassa.
Kuolleessa meressä on todella paljon mineraaleja ja sen suolapitoisuus on korkea ja sen vuoksi siinä on helppo kellua  :)  Merimaisema näytti itsessään aika kuolleelta ja aavemaiselta ja ranta oli pientä suolakidettä täynä. Ei mikään tavallinen hiekkaranta siis! Nämä kaksi kuvaa alla on rallalta vesirajasta.

Kuoleelta mereltä sai myös paljon muta- ja suolatuotteita, jotka hoitavat ja tekevät hyvää iholle.
Todella jännä kokemus oli, tosin luulin ettei siellä pysy ollenkaan veden alla vaan pulpahtaa täsin pintaan kuin kuollut kala :D

Uimista koitin, mutta oli suht hidasta. Sukeltamista meressä ei saa kokeilla, koska päätä ei kuulema saa ylös, jos sen laittaa veden pinnan alapuolelle. En tiedä pitääkö oikeasti paikkansa, kun en uskaltanut kokeilla :)


10 kommenttia:

 1. Itsekkin tuolla joskus tullut kelluttua ja varsin jännä mesta on kyllä kyseessä. :)

  VastaaPoista
 2. Eilinen supermarjo sai kyllä minulle niin pahan mielen! Minna aivan älyttömän törkeä, ihan selvää kiusaamista sinua kohtaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelma on todella mikä on :) Olen iloinen etten ollut siinä isommassa osassa :)

   Poista
 3. Hei

  Kysyn vielä Millasta joka tanssii lamuissa. Eilen tulleessa jaksossa hän oli Aulangossa järjestetyissä "kilpailuissa" vaaleanpunaisessa joukkueessa Piian, Ann-Marin ja Marin kanssa. Hän tuli sinun kanssasi samalla autokyytillä Aulankoon. Jos hän ei ole Milla niin mikä hänen nimensä on? Ja vieläkö hän tanssii lamuissa?

  Ps. Minnahan on aivan kauhea ihminen! Selvästi sinulle kateellinen. Tsemppiä ja jatka samalla linjalla ettet kähde Minnan kanssa yhtä lapselliseksi. Mieluummin puhuu selän takana ilman kameroita toisesta kun koko kansalle kameroiden edessä näyttää noloutensa! Tsemppiä!

  -Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Puhutko siitä vaaleasta tytöstä vai? Hänen nimi on Amanda ja sitten tumma tyttö, joka oli mun kanssa samassa ryhmässä oli Reeta. En katsonut jaksoa kovin tarkkaan, mutta he oli ainakin mukana siellä :)

   Kiitos paljon tsempistä Maija <3 <3

   Poista
  2. Ei vaan sillä tytöllä on tummat hiukset. Tuli sinun kanssasi samalla autolla mutta oli eri kilpailuryhmässä kun sinä vaikka tanssiikin lamuissa. Jaksossa ei sanottu hänen nimeään mutta Piian, Ann-Marin ja Marin kanssa oli siis samassa kilpailuryhmässä.
   Voi toki olla että erehdyn ihmisestä mutta ihmettelen kovasti ellei hän ole Milla. Tai sitten kaksoisolentoja on tosiaan olemassa! ;) Olisi kiva kuulla mitä Millalle kuuluu nykyään. Aikoinaan olimme samalla luokalla mutten ole hänestä kuullut vuosiin.

   -Maija

   Poista
  3. oisko ollut liisa tai reeta? Apua :D Siellä aulangolla oli kyllä joku ihan uusi tyttökin, mutta en muista hänen nimeä kun en ole sen jälkeen nähnyt.

   Poista
 4. Katsoin juuri Supermarjo ja tytöt-ohjelmaa ja täytyy kyllä sanoa, että olen todella pahoillani siitä, miten sinua tunnutaan tämän ohjelman takia kohdeltavan. Blogin ja muutamien tv-pätkien perusteella vaikutat suloiselta tytöltä. Toivottavasti et lannistu kaikesta huonosta palautteesta, vaan saat voimaa positiivisesta palautteesta ja kaikesta, mikä elämässäsi on hyvin! Tsemppiä talveen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista <3 Harmi, että ohjelma on mikä on. kiitos todella paljon tsemppauksesta, siitä todella saa paljon voimaa <3 Ihanaa talvea sinulle :)

   Poista