maanantai 11. toukokuuta 2015

Henna Tattoo

Mulle on tullut kyselyitä mun henna tatuoinneista, mitä on näkynyt mun insta-kuvissa, joten ajattelin tehdä tänne postauksen niistä.

Oon asunut lapsena Marokossa ja siellä henna on tosi perinteinen juttu. Monilla naisilla on sitä käsissä tai jaloissa. Mulla oli sitä useasti käsissä lapsena joten se on suht normali juttu mulle.

Teen henna tatskat itse, yleensä oon tuonut hennaa Marokosta tai sitten ostanut täältä. Suomesta tosin saa aika huonosti. Hennaa saa ihan valmiina muovituubissa tai sitten sitä voi sekoittaa itse.

Teen hennan aina freehandinä, en ole mitään sabluunoita koskaan nähnyt mutta varmasti niitäkin on. Väri tarttuu parhaiten puhtaalle ja kuoritulle iholle. Kun kuvio on tehty sen pitää antaa kuivaa ja rapsuttaa sitten kuivanut aine pois. Alta tulee kuvio, joka on väriltää jotain punaisen ja tumman ruskean väliltää riippuen miten vahvaksi hennatahna on sekoitettu.  Henna ja musta henna ei ole sama asia, täysin musta henna ei ole oikeaa luonnon hennaa.

Perinteiset henna-kuviot on tosi yksityiskohtaisia ja koristeellisia.  Kannattaa vaikkaa treenaa ensin paperille, jos haluaa kokeilla tehdä itselle :)2 kommenttia:

  1. Pystyykö tuota ostamaan siis ihan netistä. Kuinka kauan se kestää iholla? Olis kiva tehdä tuollaisia nyt kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu hennasta, muutamasta päivästä viikkoon. Ainakin LaReina-nettikaupasta löytyy ihan tuubissa olevaa. :)

      Poista