torstai 28. kesäkuuta 2012

Tallinnan puuhastelut

Virossa kerkesin tekemään kolmen päivän aikana vaikka mitä :) Ensimmäisenä päivänä kävin Rocca el maressa, joka taitaa olla peräti Viron isoin ostoskeskus ( tai sitten muistan väärin).  Siellä on tosi paljon  ihania kauppoja, kaikkia en edes kerrenyt käymään läpi.  Pakko mennä takaisin ostoksille sinne :) Rocca el maren jälkeen menin Viru keskuskeen ostoksille. Koko päivä satoi ihan kaatamalla vettä, niin ei voinut muuta kuin olla sisällä ostoskeskuksissa. Illalla tosin sade lakkasi, ja kävin kävelemässä vanhassa kaupungissa, ihastelemassa kukkakojuja sekä syömässä sielä tosi hyvää ja halpaa ruokaa.
Seuraavana päivänä kävin aamiaisen jälkeen kävelemässä vanhassa kaupungissa ja löysin sen takaa moderneja puutarhoja jotka oli osa Tallinna Lillefestivalia eli Tallinnan kukkafestivaalia. Puutarhat oli hauskoja katsoa :)
 Puutarhojen jälkeen menin spa jalkahoitoon Viru hotelliin. Mun jalat on tosi herkät ja aina Suomessa sanon, ettei tarvitse hirveästi raspata jalkapohjia, koska mua se kutittaa. No, Virossa ne tekee kyllä tarkaa työtä, mutta vähän liiankin tarkaa mulle. Jalkoja raspattiin ja viilattiin 1,5 tuntia ja minä kikatin ja pyörin siinä tuolissa. Hoitaja ei puhunut paljoa suomea ja katsoi minua kokoajan kulmat kurtussa, vaikka yritin sanoa että kutittaa. Jalat oli kuitenkin tosi kauniit ja siistit hoidon ja kaiken kutituksen jälkeen :)


Jalkahoidon jälkeen kävin lounaalla ja sitten suuntasin kävelylle vanhaan kaupunkiin. Kävelin ihan ylös asti näköalapaikoille  ja kävin myös katsomassa ylhäällä sijaitsevaa ortodoksikirkkoa.
Illalla söin ihanassa italialaisessa ravintolassa, joka oli Tallinnassa jo silloin kun kävin siellä lapsena. Ruoan jälkeen käytiin vielä istumassa iltaa ulkona ja polttamassa vesipiippua. Sitä löytyi myös nikotiinittomana, mikä oli hyvä juttu. Vesipiippua poltetaan paljon minun toisessa kotimaassa Marokossa, ja siitä tuleekin aina Marokko mieleen.


Seuraavana aamuna kävin vielä vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen menin tekemään ostoksia Viru keskukseen, johon oli tullut uusia alennuksia kauppoihin. Viru keskuksen katolle on tehty baari sekä elokuvateatteri, jota kävin katsomassa ja juomassa kahvia siellä. Sen jälkeen menin myöhäiselle lounalle  kummityttäreni ja hänen äidin kanssa vanhaan kaupunkiin. Syötiin alku- ja pääruoat ja oli ihana nähdä kummilastani, koska en näe häntä hirveän usein. Kovasti oli tyttö kasvanut. Mukava yhteensattuma, että oltiin Virossa samaan aikaan. Lounaan jälkeen vielä tein muutamat ostokset ja sitten lähdin satamaan ja laivalla Suomeen päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti