perjantai 27. joulukuuta 2013

Raw Salad

Raw Salad eli raakasalaatti on raakaruokaa, jonka aineksia ei ole kypsennetty. Tein raakasalaattia kanan lisukkeeksi, se on tosi hyvää jos tykkää vihanneksista. Mä olen varmaan joku pupun sukulainen kun tykkään tällaisista ruoista :)

Ainekset: 

Porkkanoita
Kurkku
Auringonkukanversoja
herneenpalkoja 
pähkinöitä/ sienemiä 
( oliiviöljyä ja 
valkoviinietikkaa ) 


Tein kuorimaveitsellä porkkanoista ja kurkusta ohuita suikaleita ja sekoitin ne kulhossa auringonkukanversojen kanssa. Annoksen päälle laitoin herneenversoja sekä saksanpähkinärouhetta. Kuvauksen jälkeen laitoin päälle vielä kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, sopii salaattiin tosi hyvin. Salaatti soveltuu hyvin lisukkeeksi, esim kanan tai kanan kanssaa. 





Jälkkäriksi tein pienen hedelmäsalaatin, jossa oli mangoa, granaattiomenaa sekä vadelmia. Granaattiomena ei ole kovin yleinen Suomessa mutta Marokossa se on yhtä yleinen hedelmä kuin täällä tavallinen omena. Granaattiomena on tosi terveellinen, siinä on paljon antioksidantteja ja se mm. alentaa veren kolesteroolipitoisuutta. Harmi, että ne on suht kalliita Suomessa, tosin välillä olen nähnyt tarjouksessa niitä :)

7 kommenttia:

  1. Wow, en ollut tällaisesta termistä ennen kuullutkaan, kiitos vinkistä! (:

    http://pauliinannn.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hyvät ruuat! näitä pitää kokeilla joskus.
    Hyvää Joulua ja Onnellista uutta vuotta sinulle

    VastaaPoista
  3. Miten raakasalaatti eroaa ns. tavallisesta salaatista? :) Eihän siihenkään normaalisti kypsennetä vihanneksia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim juusto on kypsennettyä, sitä käytetään usein salaateissa. Usein raakaruoka on myös luomua ns puhdasta ravintoa. ei säilykkeitä tai prosessoitua ruokaa.

      Poista
  4. Pupun sukulainen:3 mutta nam, näyttää hyvältä! :b
    Hyvää Uutta vuotta!

    VastaaPoista