tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ruokajuttuja

Tässä on 3 ruokavinkkiä, mitä itse käytän paljon ihan jokapäiväisessä ruokavaliossa. Vähän ehkä hifistelyä varsinkin toi suola, mutta parempi syödä näitä kun valmisruokaa :D


Mustikat

Mustikoissa on niin paljon kaikkia hyviä aineita, että jos luettelisin kaikki niistä saisi yhden postauksen aikaiseksi :) Söin mustikoita lapsena tosi paljon ja jossain vaiheessa en oikein osannut arvostaa niiden terveysvaikutteita, koska niitä oli kotona ämpärikaupalla. Nyt vasta vanhempana olen tajunnut niiden terveellisyyden ja pyrin syömään niitä usein.


Himalajan suola

Tämä on ihan must-juttu mun keittiössä, en suostu tekemään mitään ruokaa, jos tätä ei ole kotona. Sen loppumiseen pitää myös varautua tarpeeksi ajoissa, koska suolaa ei saa joka kaupasta. Punnitse ja Säästä- kaupasta tätä saa irtosuolana, mikä on hyvä juttu. Himalajan suola on jalostamatonta kristallisuolaa ja se on erittäin mineraalirikasta. Mineraalien määrästä kertoo myös suolan väri, koska mineraalit värjää sen vaaleanpunaiseksi. Suolan maku on myös paljon maukkampi kuin tavallisen teollisen suolan. 


Paahdetut pellavansiemenet

Syön näitä usein puuron tai rahkan kanssa. Paahdetuissa pellavansiemenissä on kuitua, omega 3:sta, antioksidantteja sekä proteiinia. Makukaan ei ole paha, hieman päihkinäinen eli sopii hyvin välipalan joukkoon. Olen laittanut noita myös proteiinipirtelön sekaan välillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti